Veiligheid:
Doro is uw partner in preventie voor strategie en implementatie

DORO IS UW PARTNER IN PREVENTIE VOOR STRATEGIE EN IMPLEMENTATIE
Doro symbool

Uw bedrijf en
preventiebeleid

DORO brengt uw preventiestrategie in kaart en maak alles meetbaar en vergelijkbaar, zodat u objectieve en correcte beslissingen kunt nemen die passen binnen uw beleid.

Doro symbool

ISO45001, VCA ZORGSYSTEMEN

DORO beschikt over de expertise om uw bedrijf stap per stap en professioneel te begeleiden bij het invoeren van een zorgsysteem zoals ISO45001, VCA, enz. Wij zorgen samen met u dat u een geheel tailormade zorgsysteem in uw organisatie doorvoert en eveneens staan we u ook in de fase van certificatie bij.

Doro symbool

DORO ALS STILLE MOTOR OF ALS IMPLEMENTATOR

DORO creëert een absolute en duurzame meerwaarde op uw maat en houdt daarbij altijd de praktische kant van de zaak voor ogen. Onze pragmatische aanpak maakt DORO tot een perfecte partner om uw preventiebeleid te implementeren.

Doro symbool

TECHNISCH
CONSTRUCTIEDOSSIER

DORO levert dankzij zijn jarenlange expertise sterke ondersteuning op technisch vlak in elk dossier rond veiligheid. Wij stellen goed onderbouwde technische constructiedossiers op, waarbij we gebruik maken van onze sterke vakkennis, jarenlange ervaring en een uitgebreide bibliotheek aan regelgeving en normen.

Doro symbool

POSITIEVE BEWUSTMAKING VIA TOOLBOXEN

DORO is gespecialiseerd in het verhogen van het veiligheids-bewustzijn bij uw medewerkers. Op die manier betrekt u hen maximaal bij uw preventiebeleid Wij werken steeds vanuit de positieve bewustmaking om het gedrag van uw medewerkers bij te sturen, via zogenaamde “behaviour modification programs”. Met op maat gemaakte veiligheidstoolboxen, opleidingen, instructies en procedures, krikt DORO het veiligheidsniveau in uw bedrijf flink omhoog. Dankzij onze eigen, spitsvondige DORO safety-cartoonist werken wij uw toolboxen bijzonder specifiek uit. We hebben bij deze bewustmakingsopleidingen zowel aandacht voor bedrijfssituaties als voor situaties en risico’s buiten het bedrijf.

Doro symbool

VERANTWOORDELIJKHEID VERSUS REGELGEVING

Elk bedrijf moet aan tal van wetten, richtlijnen en normen rond veiligheid en preventie voldoen. Zo moet er een Globaal Preventieplan en Jaaractieplan worden opgesteld die aan tal van voorwaarden moeten voldoen. Wij zoeken voor u uit aan welke verplichtingen uw bedrijf moet voldoen, zodat u zicht heeft op uw takenpakket. Ook de praktische uitwerking en implementatie kunnen wij voor onze rekening nemen. DORO brengt bovendien een duidelijk en gestructureerd overzicht van het complexe juridische kader rond veiligheid en gezondheid. DORO beschikt over de expertise om uw “safety look & feel” op punt te zetten voor een maximaal output naar uw medewerkers én niet te vergeten uw stakeholders.

Doro symbool

PREVENTIEBELEID OP MAAT VAN UW BEDRIJF

Wij geloven NIET in de dooddoener “ieder ongeval genereert een procedure”. DORO gelooft in de meerwaarde die Safety & Environment betekenen voor uw bedrijf en wij kunnen u hierbij perfect bijstaan. DORO versterkt het duurzame karakter van uw bedrijf en ondersteunt u om met een correct preventiebeleid uw bedrijf veiliger en rendabeler te maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met het management en de uitvoerende afdelingen.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Bouwproject?

Heeft u een veiligheidscoördinator nodig ? Doro heeft voor elk dossier een gepast coördinator.

Machineonderzoek?

Wij kunnen voor u de risicoanalyses uitvoeren, alsook de oplossingen aanreiken voor uw machinepark.

Audit?

U wenst een screening van uw bedrijf en uw veiligheidsniveau op cultureel, technisch of menselijk vlak?